Hans e-handel ska ta upp kampen med Daniel Wellington

"Man siktar alltid mot himlen".

Klockor och armbandsur är alltid på modet, men de senaste åren har produkten fått ett rejält uppsving - inte minst i e-handelns värld. Ett antal bolag har vid det här laget valt att hoppa på tåget med klockförsäljning online. Häromveckan var det dags för det senaste tillskottet; En nätbutik som fått namnet Duke & Marquess.

Bakom sajten står Ronnie Holmström, som egentligen satte igång projektet redan för ungefär ett år sedan. Och även om det som sagt inte saknas klockor på nätet, så tycker han sig ha hittat en egen nisch.

Annons

- Det är alltid kul med branschkollegor som det går bra för. Vad ska man säga? Ser man att det går så bra för ett företag så kan det ju gå bra för ett annat också. Men å andra sidan så tycker inte jag att våra klockor har den likheten.

"En helt ny klocka" på tre sekunder

Duke and Marquess klockor ska nämligen ha utbytbara armband, som ska göra klockan möjlig att förnya allt eftersom.

- Är det en Rolex man är ute efter, så tittar man nog inte på de här klockorna. Men det som är det roliga med denna är att man byter armband på tre sekunder och då har man en helt ny klocka, säger Ronnie Holmström till Ehandel.se.

Även innan Duke & Marquess nya sajt gick för live för ett par veckor sedan, hade bolaget en del försäljning - ibland från så långväga platser som Ryssland och Kina.

"Ser att det finns en marknad"

Men nu är det alltså tänkt att beställningarna ska börja rulla in i allt snabbare takt, och det är redan från början en internationell satsning som görs.

- Vi kommer att ha svenska kronor, dollar och euro och sajten finns på flera domännamn. Den finns inledningsvis på svenska och engelska.

Hur mycket tror du att ni kan omsätta på sikt?

- Man siktar alltid mot himlen och så får man se var man landar på vägen, vilket är det är roligaste också. Vi ser att produkten behövs och vi ser att marknaden finns. Hittills har vi fått ett bra gehör från kunderna och därför väljer vi att skala upp. Varför stanna på en siffra?

Annons

Annons