Vinnaren: Hans företag växte snabbast i Europa

Flera svenska bolag bland de snabbast växande i Europa.

När tidningen Inc listar Europas snabbast växande företag är det gott om svenska företag i toppen. Bland de tio bolagen som kommit allra högst upp av listans 5 000 (!) företag är fem svenska, och åtminstone två av dem sysslar med e-handel.

Guldmedaljen gick till klockföretaget Daniel Wellington, som under de senaste åren har rönt stora framgångar genom att marknadsföra sig på Instagram. Enligt Inc har Daniel Wellingtons omsättning vuxit med 4 695 procent under de senaste tre åren.

Annons

Tillväxten kom via e-handeln

När Ehandel.se träffade Daniel Wellingtons e-handelschef David Vallin i höstas, fick vi veta att bolagets e-handel står för ungefär 30 procent av företagets omsättning.

- E-handeln är jätteviktig för oss, det var så vi började en gång i tiden och det var där vi först fick en hög tillväxt, sade han då.

Daniel Wellington får sällskap på Incs tio-i-topp av det snabbväxande e-handelsföretaget Furniturebox, vars tillväxt under samma period ska ha varit 3 157 procent. Furniturebox ska för övrigt ha sålts till Bygghemma för en halv miljard kronor strax före årsskiftet.

De övriga svenska bolagen bland de tio topplaceringarna på Incs lista är Cabonline Technologies AB, Star Stable Entertainment AB och Feo Media AB.

Annons