Hans nya e-handel skickar pizzabottnen på posten

Krögaren Tony Gerasovski är tillbaka med en ny e-handelsidé.

Tony Gerasovski, som även driver B2B-handeln Vinochspritlagret.se, är tillbaka med en ny e-handel - den här gången för privatpersoner.

LÄS ÄVEN: Första alkoholgrossisten på nätet är igång

Annons

Istället för alkohol ska den e-handelsinriktade krögaren nu istället sälja en så ovanlig e-handelsprodukt som pizzabottnar, vilket ska ske genom den nya e-handeln Foodster.

- Det är en udda grej! Nu har vi kört en testperiod och är redo att gå ut med det på riktigt, säger Tony Gerasovski till Ehandel.se.

Pizzabagare sedan 1976

Bakgrunden är den Pizzeria i Nyköping som Gerasovskis familj drivit sedan 1976. År 2011 utnämndes Tony Gerasovski själv till Sveriges bästa pizzabagare och sedan två år tillbaka driver han i samma stad en pizzafabrik där man producerar frysta, färdiga pizzor till dagligvaruhandeln och till svenska restauranger. I år räknar man att därifrån leverera 350 000 pizzor till andra företag.

Med den erfarenheten i ryggen vänder man sig alltså nu direkt till pizza-sugna privatpersoner.

- Många har under åren uttryckt svårigheten med att göra degen och påpekat tidsåtgången som krävs för att få till en bra pizzadeg. Genom våra bottnar kan våra kunder enkelt spara tid och samtidigt få en kvalitetsprodukt från vår pizzafabrik i Nyköping, berättar Tony Gerasovski.

Tanken är alltså att kunden förvarar bottnen i frysen och sedan tar fram den och dekorerar den själv när det passar. För den som är osäker på hur man gör så följer det med en instruktion när man köper bottnen.

Skickas som varubrev

Att hitta ett recept och storlek som fungerar för att leverera som ett varubrev och ändå kan hålla en bra kvalitet, har varit en av företagets utmaningar. Lösningen har bland annat blivit att låta degen jäsa i minst 13 timmar innan den används och bakas ut. Sedan gaspackas den och skickas med posten till närmsta ombud.

Tony Gerasovski tror nu att just pizzabottnar kan vara den perfekta e-handelsprodukten.

Annons

- Just pizzabottnar är en rätt udda produkt att skicka med posten, men det säljs faktiskt flera miljoner pizza-kit i dagligvaruhandeln varje år, så intresset finns. Våra pizzor är dessutom bakade i Sverige med svenska produkter och utan e-ämnen. Och bättre än så blir det ju inte, avslutar Tony Gerasovski.

Annons