Hans öländska ull gör succé i världen – nu öppnar e-handeln

Designern bakom de hemmagjorda regnrockarna är tillbaka.

I förra veckan öppnade Alexander Stutterheim sin andra webbshop. Han är nämligen designern bakom nya det märket John Sterner som tillverkar kläder gjorda av öländskt ull. Sedan tidigare driver han dessutom e-handeln Stutterheim.com.

Ingen renodlad e-handelssatsning

Men den nya satsningen på vad Alexander Stutterheim själv beskriver som “nischat stickmode” är långt ifrån någon renodlad e-handelssatsning.

Annons

- John Sterner är ett nytt klädmärke som kommer att ha en webbshop, men framför allt kommer vi att finnas i fysiska butiker runt om i världen, säger Alexander Stutterheim till Ehandel.se.

Poppis i Japan

Och de fysiska butiksframgångarna har redan kommit långt. Nyligen deltog företaget på den välkända Modeveckan i Paris och där visade det sig att bland annat japaner var otroligt fascinerade av deras produkter.

- Japaner tycker hemskt mycket om Sverige och allt med svenskt ursprung och udda märken, så vi kommer finnas i flera fina butiker i Japan i höst, säger han.

Och själv har han knappt tänkt på att han faktiskt bedriver e-handel.

- Jag har inte sett det så. Vi har ju en webbshop, men jag har sett det som att det är en försäljningskanal bland andra. Men jag är kreatör och designer, jag kan inget om e-handel egentligen, säger han.

30 procent kan gå via webbshoppen

Trots att en stor del av satsningen fokuserar på den fysiska och globala marknaden, så hoppas Alexander Stutterheim att webbshoppen kommer att stå för ungefär 30 procent av inkomsterna. Den huvudsakliga marknadsföringen har skett i sociala medier och då e-handeln är internationell med möjlighet att beställa till hela världen, så har företaget redan märkt av en del internationella beställningar.

- Vi har fått några beställningar från USA.

Morfars namn lät ärligt

Själv har han en stark föränkring till Öland och både lager och logistik för det nya varumärket kommer att utgå därifrån. En fysisk butik ska också öppnas lokalt på ön.

Annons

Och varumärkesnamnet har en personlig koppling.

- John Sterner är min morfars namn och jag heter också John i andranamn. Jag tyckte det lät ärligt och som något med hög kvalitet, säger Alexander Stutterheim.

Annons