Här är Gents nya välrakade VD från Qliro Group

Vi kan nu avslöja vem som tar över VD-rollen hos e-handelsbolaget Gents, och det är ett mycket bekant ansikte för oss i branschen.

Vi besökte nätbutiken Gents i oktober förra året och redan då berättade grundaren, och dåvarande VD, Jenny Rydhström att hon letade efter en ersättare. Efter fem år med Gents kände hon att det var dags för nytt blod i ledningen.

- Jag har gjort det här sedan 2010 och börjar känna att det behövs nytt blod. Vi har en bra tillväxt och en bra plan och står i startgroparna för flera intressanta projekt och jag tror att det finns andra människor som är bättre lämpade för det jobbet än vad jag är, sade Jenny Rydhström.

Annons

I dag presenterades den nya VD:n för de anställda på Gents. Den som tar över ratten för e-handelsbolaget är ingen mindre än Fredrik Bengtsson som de flesta e-handlare hört talas om då han senast var kommunikationschef på Qliro Group.

Fredrik Bengtsson har mer än 15 års erfarenhet från e-handelsbranschen och då inte minst från den nordiska jätten Qliro Group där han varit marknadschef, affärsutvecklingschef, kommunikationschef samt ansvarig för investerarrelationer.

- Under förra året, när jag varit inom samma koncern i mer än 10 år kände jag att det var dags att söka en ny utmaning och jag hittade Gents, ett spännande företag med fantastiskt potential. De står inför många av de utmaningar jag tidigare sett i andra bolag som vi förvärvat när de var kring samma storlek, som Nelly, Rum21 och Lekmer. Jag har faktiskt följt Gents ganska länge, de dök upp på radarn redan när jag letade förvärv för MTG och jag är själv en nöjd kund hos Gents sedan många år, säger Fredrik Bengtsson, numera VD för Gents.

Det enda Fredrik eventuellt saknar är ett maffigt skägg.

- Haha, vi säljer ju rakhyvlar också, säger Fredrik Bengtsson när vi påpekar hans icke-befintliga skägg.

Stärker även styrelsen

Jenny Rydhström är dock mycket nöjd med att Gents lyckats locka till sig en sådan erfaren person till VD-posten. Utöver Fredrik Bengtsson har man även rekryterat Kristina Jarring Lilja som ny styrelseordförande.

Kristina är bland annat ordförande för Helsingborg Citysamverkan, Campus Helsingborgs Vänner och styrelseledamot i börsnoterade MultiQ.

- Nu står Gents inför nästa fas i bolagets utveckling där jag vill ha en professionell styrelse och ny kraft i ledningen för bolaget. Både Kristina Jarring Lilja och Fredrik Bengtsson har ledaregenskaper och kunnande som gör dem perfekta för sina roller, och jag är oerhört glad över att ha rekryterat två personer med så omfattande erfarenhet till Gents, säger Jenny Rydhström, grundare av Gents.

Annons

Fredrik Bengtsson berättar att han och Jenny Rydhström snabbt ska ha kommit överens och delat samma värderingar och tankar kring bolaget.

- Vi har en spännande resa framför oss och jag ser verkligen fram emot att kavla upp ärmarna och komma igång! säger Fredrik Bengtsson avslutningsvis.

Annons