Här är drönarna som levererar till smarta brevlådor

I Nederländerna pågår just nu pilottester med drönare som levererar e-handelspaket direkt till uppkopplade brevlådor.

E-handelsleveranser med drönare är fortfarande i sin linda men det poppar med jämna mellanrum upp nya pilottester inom området. Den här gången är det två nederländska aktörer som gått samman i ett försök att föra utvecklingen framåt, rapporterar Emerce.nl.

Tillsammans hoppas distributören B2C Europe och brevlådetillverkaren Parcer kunna utveckla en ny tjänst som både ska underlätta och snabba upp leveranserna. Något som ska ske med hjälp av Parcers smarta brevlådor, som tack vare att de är uppkopplade, gör det möjligt för drönaren att lämna av ett paket utan att någon är hemma.

Annons

Regelverket måste ändras

Drönarna i fråga är programmerade att öppna brevlådan med hjälp av RFID-teknik för att sedan släppa ner paketet inuti den smarta brevlådan. Det ska även vara möjligt att skicka varor i retur med hjälp av tjänsten.

Än så länge sker testerna i en icke kommersiell skala, delvis tack vare att antalet användare av Parcers smarta brevlådor är förhållandevis få till antalet, men även på grund av det hårda regelverk som gäller för användandet av drönare.

Annons