Har du bytt till den nya VISA-logotypen i din butik?

Bankerna ska enligt utsago nu ha börjat påpeka för e-handlare att de ska byta till den nya VISA-logotypen. Antagligen har du missat att de bytt till en ny? Du är inte ensam och helt ärligt ser den ut ungefär som den gamla.

Det ska ha varit redan förra året som VISA bytte sin grafiska profil, men ingen verkar ha märkt det. Fortfarande är den guldvingade logotypen den vanligaste vi hittar hos svenska e-handlare. Men denna logotyp finns alltså inte längre.

Tydligen ska bankerna, enligt DIBS, ha påbörjat påtryckningsarbete för att få e-handlare att byta till rätt logotyp. Har du fått ett brev från din inlösare? -Berätta i kommentarerna.

Annons

Den nya designen

Numera är namnet VISA helt i mörkblått, men när man visar det som ett betalsätt ska man enligt DIBS bloggpost, som uppmärksammade oss på detta, använda den klassiska "kortdesignen". Tyvärr hittar vi inga formella guider från VISA till hur man ska använda logotypen i e-handelssammanhang, men detta är alltså det vi har att gå på idag. 

Bonus - film som visar VISA-logotypens "utveckling" senaste 50 åren

Enligt källorna ska den nya logotypen vara en återgång till VISA:s historiska logotyp och formspråk. De har gjort denna filmen som visar detta. Tyvärr verkar de inte ha gjort det så lättåtkomligt att hitta de nya logotyperna eller förstå vilka man ska använda. Filmen är dock ganska underhållande.

 

 Källa: Pressrelease från VISADIBS bloggUnderconsideration

 

Annons