Hem fortsätter förvärven med italiensk designportal

Hem.com, som säljer Skandinavien-inspirerade möbler på nätet, fortsätter sin satsning i Europa. Efter att företaget och dess grundare Jason Goldberg, som även ligger bakom Fab.com, tidigare köpt upp ett antal möbelaktörer, är det nu dags för ytterligare ett förvärv.

Sedan tidigare har Hem.com, som lanserades i höstas, köpt upp den tyska möbelförsäljaren Massivkonzept, den finska möbeltillverkaren One Nordic Furniture samt franska MyFab. Antingen på egen hand, eller via Fab.com. Den här gången är det italienska Discipline.eu, en designportal på nätet, som får ny ägare.

– Disciplines produkter och designers är ett perfekt komplement och passar vår vision av ”Design Made Easy”. Vi är glada över att integrera Disciplines produkter i vårt designkoncept, säger Jason Goldberg, vd för Hem.com.

Annons

Letar köpare till Fab

De finansiella villkoren är fortfarande hemliga men Hem säger att köpet omfattar designrättigheter och de produkter som i dagsläget finns i sortimentet. Målet med uppköpet sägs vara att gradvis kunna skala upp Hems verksamhet med nya produkter och infrastruktur.

Nyheten om uppköpet kommer samtidigt som Fab.com, som sedan tidigare lagt ner sin europeiska satsning, just nu håller på att skala ner sin verksamhet i USA i jakt på en ny köpare. Man håller även på att flytta över de delar som passar till Hem.com, något som tydligt visar var Goldbergs fokus ligger för tillfället.



Källa: TechCrunch

Annons