Hemtex e-handelslogistik tas över av TPL-aktör

Flyttar in i ny logistikanläggning på 38 000 kvadratmeter.

Under 2018 kommer Hemtex att flytta in i en ny logistikanläggning som ska byggas på Viared Västra i närheten av Borås. I samband med det tas driften över av TPL-aktören Speed Group, som beräknar att övertagandet av Hemtex logistik kommer att sysselsätta ett 40-tal personer.

Ville ha helhetslösning

I ett pressmeddelande skriver Hemtex att företaget var på jakt efter en partner att arbeta långsiktigt med. På önskelistan stod en samarbetspartner "där kompetens och flexibilitet ligger i fokus för att ta fram en effektiv helhetslösning för lager-, e-handels- och butikshantering".

Annons

LÄS ÄVEN: Gör butikerna till lager för snabb e-handelsleverans

Och nu verkar det ICA-ägda inredningsföretaget alltså ha hittat vad det sökte.

- Speed som ny lagerpartner ger oss möjlighet att växa och effektivisera våra logistikflöden på lager, e-handel och i butik. Vi känner oss trygga och ser fram emot vårt kommande samarbete tillsammans med Speed, säger Hemtex logistikchef Ann Bernlert i en kommentar.

Lyfter Borås som logistikläge

För Speed Groups del innebär det nya samarbetet att företagets position stärks på marknaden, samtidigt som Borås får en förstärkt position som "ett av Sveriges bästa logistiklägen".

- Vi är otroligt stolta över att kunna tillgodose Hemtex AB:s höga krav på professionell logistikhantering. Det är glädjande att ett stabilt, välrenommerat bolag som Hemtex AB väljer Speed Group som samarbetspartner, säger Peter Nilsson, vd för Speed Group.

Annons