SPONSRAD ARTIKEL FRÅN Orio Logistics
Hockeylogistik - Better Hockey Sweden världsledare på hockeyprodukter off-ice

Hockeylogistik - Better Hockey Sweden världsledare på hockeyprodukter off-ice

2019-05-13 08:00

Allt finns på nätet. Självklart finns det därför en specialbutik för hockeyprodukter för "off-ice training" - bland annat mål, skottplattor, skottramper och slideboards - för träning utanför rinken. Nätbutiken heter Better Hockey och startades för knappt sju år sedan.

- Det började med att ägaren och grundaren Tomas Westberg skulle hjälpa sin hockyspelande son med träningsutrustning. Han googlade och beställde och plötsligt satt han med en container med grejer som han själv började sälja på nätet, säger Sophie Johansson, vd för Better Hockey Sweden och själv en passionerad hockeyspelare i Djurgårdens damer i SDHL och Svenska Mästare 2017.

Expanderar i stadig takt

Under årens lopp har försäljningen ökat stadigt i takt med att företaget har blivit allt mer känt och sortimentet har utvecklats med egentillverkade produkter under varumärket Better Hockey. Hela 95% av alla varor som säljs av Better Hockey är numera egentillverkade. Produkterna tillverkas i 8 länder, varav de flesta är typiska hockeynationer, bland annat i Tjeckien, Kanada och USA.

- Tack vare att många NHL-proffs köper av oss så har vi fått mycket reklam den vägen. Ryktet om våra produkter sprids via Instagram, Twitter och Facebook vilket driver på vår tillväxt. Samtidigt vill vi ta saker i rätt ordning och växa på ett genomtänkt sätt, förklarar Sophie.

Egentillverkade produkter

Under årens lopp har försäljningen ökat stadigt i takt med att företaget har blivit allt mer känt och sortimentet har utvecklats med egentillverkade produkter under varumärket Better Hockey. 95% av de varor som säljs är egentillverkade under det egna varumärket Better Hockey. I dagsläget tillverkas Better Hockeys träningsutrustning i 8 länder, varav de flesta är typiska hockeynationer, bland annat i Tjeckien, Kanada och USA.

- Med våra egentillverkade produkter så kan vi erbjuda våra kunder hög kvalitet och funktion till väldigt förmånliga priser. Den egna tillverkningen har blivit väldigt framgångsrik och våra produkter är idag välkända i hockeykretsar världen över.

”Drivande och resursstark logistikpartner”

För ett par år sedan ställdes Better Hockey inför valet att etablera ett nytt eget lager för Europa eller att välja en extern partner för sin logistik och lagerhantering, precis som man redan gör i USA och Kanada. Mitt i denna process blev Sophie Johansson kontaktad av Orio Logistics.

- Det var precis rätt timing när de tog kontakt. Vi träffades och kände att kemin stämde och att Orio Logistics hade den drivkraft och de resurser som vi behöver. Med sin erfarenhet och kompetens av e-handel och av internationella flöden så känns det väldigt bra att ha Orio Logistics som partner.

Alla Better Hockeys produkter levereras nu till Orio Logistics e-handelslager i Nyköping. Där lagerläggs och omhändertas varorna enligt väl genomarbetade processer. När kunderna gör sina köp på Better Hockeys hemsidor får Orio Logistics direkt access till orderinformationen och säkerställer att produkterna plockas, packas och distribueras snabbt och säkert med Better Hockeys olika transportörer och leveranstjänster. Orio Logistics ansvarar även för att snabbt och smidigt hantera de returer som görs.

- Det funkar jättebra. Sedan vi inledde vårt samarbete för något år sedan har vi lärt oss mycket av varandra och det rullar på otroligt bra. Just nu håller vi på att utveckla vårt samarbete för att kunna supporta vår försäljning via Amazon. Här gäller det att kunna hantera oförutsägbara och kraftigt växande volymer snabbt och med högsta möjliga kvalitet, något som vi vet att Orio Logistics är proffs på, säger Sophie Johansson.

Om Better Hockey Sweden AB

Better Hockey är världsledare inom hockeyprodukter off-ice. Eget varumärke, inga mellanhänder och stora inköpsvolymer är receptet för att hålla högsta kvalitet till låga priser. Fler än 100 NHL-proffs och hundratusentals andra aktiva spelare ingår i kundkretsen.

Om Orio Logistics
Orio Logistics är ett affärsområde i Orio AB och erbjuder logistiktjänster/3PL i världsklass. Orio AB ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt. Företaget har dotterbolag på 9 huvudmarknader i Europa och USA.
Kontakt: 
Martin Lennbom, affärsområdeansvarig Orio Logistics
Mobil: +46 70 08 53 045 
E-mail: martin.lennbom@oriologistics.com

Jobb på Ehandel.se

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser

iDeal of Sweden söker:

CTO / SYSTEM DEVELOPER

Tailor Store söker:

Marketing Coordinator


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta