Hon blir ny direktör för näthandeln på Coop

Catrin Folkesson blir ny affärsområdesdirektör för Coop online.

I slutet av hösten kunde vi berätta att livsmedelsjätten Coop skulle utöka sin satsning på e-handel genom att öppna fler så kallade darkstores, det vill säga plocklager. Nu kommer nästa nyhet inom Coops e-handel; nämligen tillkännagivandet av en ny direktör.

Enligt ett pressmeddelande från företaget har Catrin Folkesson utsetts till affärsområdesdirektör för Coop Online.

Annons

- Vi är mycket glada att välkomna Catrin till Coop. Catrin har lång och bred erfarenhet från såväl detaljhandel som tjänstesektorn i Sverige och internationellt. Denna kompetens, i kombination med hennes specifika erfarenhet av att framgångsrikt bygga e-handelslösningar och omsätta omnikanalsstrategier till affärer, gör att hon är rätt person att ta Coops onlineerbjudande till nästa nivå, säger Sonat Burman-Olsson, koncernchef och VD Coop Sverige, i pressmeddelandet.

Har byggt upp Clas Ohlsons e-handel

Catrin Folkesson, som för övrigt är vice ordförande i Svensk Digitalhandel, har en civilekonomexamen med inriktning mot marknadsföring från Uppsala Universitet.

Hon kommer senast från Clas Ohlson där hon har varit ansvarig för nya marknader och även varit landschef i Tyskland. Catrin Folkesson har också jobbat med att bygga upp Clas Ohlsons e-handel i rollen som chef för avdelningen eCommerce och Omnichannel.

- Jag ser fram emot att få ansvaret för att ytterligare stärka Coops position på nätet både genom att utveckla kundupplevelsen digitalt och att dra ännu större nytta av att vara en omnikanalsaktör med drygt 650 butiker runt om i Sverige, säger hon om sitt nya jobb.

Catrin Folkesson tillträder sin nya tjänst den 8 maj, och tar i samma veva plats i Coops koncernledning. 

Annons