Hon ska göra Apoteket mer konkurrenskraftigt på nätet

Ska styra upp det digitala arbetet.

Senast igår kunde vi rapportera om hur Apoteksgruppen skulle stärka sin e-handel med en internrekrytering. I dag meddelar Apoteket AB att de stärker upp digitalt med en ny IT-chef. Den som axlar rollen är Annika Fagerlund, som tidigare har varit IT-chef på Swedbank.

- Jag är mycket glad över att kunna hälsa Annika Fagerlund välkommen till Apotekets ledning. Hennes erfarenhet och omvittnat goda ledarskap blir viktigt när vi nu ökar våra satsningar och investeringar inom IT för att stärka vår konkurrenskraft, säger Apotekets vd Ann Carlsson.

Annons
Annons

Annika Fagerlund har lång erfarenhet av strategiska IT-frågor kopplat till affärsutveckling. Hon kommer närmast ifrån företaget Serica Consulting och utöver Swedbank har Annika jobbat för Trevise Bank, Scania, LKAB och Volkswagen.

Ska förbättra bolagets IT

Fagerlund ska nu utveckla Apotekets IT för att ge bästa förutsättningar för bolagets digitalisering, samt för “ökad konkurrenskraft inom e-handel och andra digitala lösningar”.

- Det känns fantastiskt inspirerande att få arbeta i ett företag med visionen Ett liv i hälsa. Jag ser fram emot att komma igång och utveckla Apotekets IT så att alla medarbetare får bästa möjliga förutsättningar att kunna hjälpa våra kunder, säger Annika Fagerlund.

Annika tillträder sin nya tjänst den 25 februari i år.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!