Hon ska ta FundedByMe till börsen – blir ny koncern-CFO

Får rollen som Group Chief Financial Officer.

Att samla in pengar till sin affärsidé via olika crowdfunding-plattformar har blivit ett populärt sätt för både e-handlare och e-handelsleverantörer att förverkliga sina ambitioner. En av de mer etablerade plattformarna på marknaden är FundedByMe.

Vill demokratisera kapitalmarknaden

Vi kunde till exempel nyligen berätta att företaget Paradiset hade använt sig av FundedByMe i samband med lanseringen av sin e-handel.

Annons

LÄS ÄVEN: Paradiset börjar med e-handel - öppnar för fler delägare

Nu meddelar FundedByMe att de har rekryterat Emma Levén som ny koncern-CFO. Hon kommer senast från rollen som CFO hos IT-försäljaren SweDeltaco AB, och har tidigare varit bland annat Global Director på Cambridge University Press och General Manager på Thorlabs.

- Jag ser med förväntan fram mot att delta i arbetet för ett starkt och globalt FundedByMe. Det är ett bolag som har haft en imponerande resa de senaste åren och jag ser det som en fantastisk möjlighet att få använda min erfarenhet från internationell tillväxt till att vara en del av ett bolag som förändrar finansieringsmodellen för entreprenörer och som gör kapitalmarknaden mer demokratisk och inkluderande, säger Emma Levén om sitt nya jobb.

"Kompletterar vår besättning perfekt"

Emma Levén väntas bli en stor tillgång för FundedByMe, som för närvarande gör sig redo för en börsnotering på NGM, som väntas ske inom kort.

- Emma är enormt erfaren, kompetent och har rätt ambitioner, personlighet och drivkraft som vi på FundedByMe delar. Att hon jobbat i noterad miljö är givetvis ett stort plus och vi bedömer att Emma kompletterar vår besättning perfekt inför kommande år och bolagets kommande ambitioner, säger DanielDaboczy, vd på FundedByMe.

Annons