Horsemeup ökade med 50 procent – tar in 11 miljoner

Före detta Tonerkungen och BackingMinds går in med kapital.

Under året som gick hann ridsportsbutiken Horsemeup med att både etablera en systerbutik i Danmark och att skaffa sig ett nytt lager. Dessutom plockade bolaget in 11 miljoner i riskkapital, vilket företaget nu går ut och berättar mer om.

"Hög kundpassion och låg returgrad"

Bakom nytillskottet står Metro-grundaren Monica Lindstedt och e-handelsprofilen Rikard Westberg, som i höstas sålde sin e-handel Tonerlagret, samt Gavia, som nyligen gjorde en exit ur Mat.se. Bland deltagarna fanns också Almi Invest, Nordstjernan-vd:n Tomas Billing, och de tidigare ägarna BackingMinds - som också ledde rundan.

Annons

- Ridsport är Sveriges näst största sport och var tredje svensk har kontakt med hästar. En stor obekvämlighetsfaktor i befintlig retail i kombination med hög kundpassion, höga snittordervärden och låga returgrader gör ridsporten till en perfekt e-handelskategori. Det finns en stor lucka, framför allt inom premiumsegmentet, och vi tror att Horsemeup kan fylla den, säger Sara Wimmercranz, medgrundare BackingMinds, i ett pressmeddelande.

Smyglanserar i Finland och UK

Nu ska Horsemeup fokusera på fortsatt tillväxt, både i Sverige och i de övriga nordiska länderna.

- Horsemeup finns i Sverige, Norge och Danmark och ska inom kort smyglansera i Finland och UK. Kapitalet ska användas till marknadsföring och för att utöka teamet, berättar företaget.

Enligt pressmeddelandet växte Horsemeup med nästan 50 procent under 2017. Hur mycket det innebär i kronor och ören avslöjas inte, men med tanke på hur siffrorna såg ut 2016 borde Horsemeups omsättning nu ligga på runt 15 miljoner kronor. Bolaget ska samtidigt ha gjort ett minusresultat.

Annons