Humble Brush borstar sig vidare in i Norge

Inleder samarbete med miljardföretag.

Förra sommaren kunde vi berätta att det svenska företaget Humble Brush, som säljer tandborstar gjorda av bambu, köpte upp nystartade företaget Tandborstogram. Den senare hade en snarlik affärsidé om att minska mängden plastprodukter som används i samband med tandborstning.

Bland de snabbast växande företagen

Och den idén är det tydligen fler som nappar på, för så sent som i förra veckan kunde vi berätta att just Humble Brush intar plats nummer 24 av 50 på vår lista över de snabbast växande svenska e-handelsföretagen. Det kan även nämnas att företaget alltså startades 2014 och grundaren Noel Abdayem tror att det är den unika affärsidén som ligger bakom de snabba framgångarna.

Annons

- Humble Brush är mer än bara en tandborste, det är ett löfte. Varje såld tandborste hjälper ett barn i behov av munvård. Att vi dessutom har miljön i fokus som grundpelare gör oss till ett seriöst alternativ till plasttandborstarna. Det är inte många företag som kan matcha oss på den punkten, där är vi absolut unika, säger han i ett pressmeddelande.

Ska växa i Skandinavien 

Nu berättar Humble Brush i ett pressmeddelande att de siktar på att ta ytterligare marknadsandelar genom att utöka sin skandinaviska verksamhet. Det sker genom ett nytt samarbete med miljardföretaget inom hälsovårdsbranschen Midsona, som är starka på den norska marknaden och är noterade på Stockholmsbörsen.

The Humble Co, som är företaget bakom Humble Brush, har tidigare inlett samarbeten med andra stora hälsoföretag, som exempelvis brittiska Ceuta Healthcare Ltd och grundaren Noel Abdayem gläder sig åt att nu kunna stärka positionerna genom ytterligare ett samarbete.

- Vi har de senaste sex månaderna växt enormt globalt, med listningar i stora butikskedjor i ett dussin länder. Ett samarbete med Midsona känns således väldigt naturligt för en fortsatt tillväxt i Skandinavien.

Får snart fler produkter i sortimentet

Inledningsvis ska Humble Brush nu finnas i sortimentet hos samtliga butiker inom kedjan Rema1000 och framöver kommer The Humble Co att producera även andra produkter än tandborstar.

- The Humble Co. siktar brett och förväntas utöka med flertalet andra produkter under hösten, skriver företaget.

Annons