DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Huvudpartnern inför årets Emeet Hbg: ”E-handeln är död”

Resurs Bank vill skapa en dialog om strategiska vägval som kan vara avgörande för att lyckas inom handeln framöver.

I samarbete med Ehandel.se Event genomför vi vid utvalda tillfällen intervjuer med partners.

Den 2 april, det vill säga tisdag i nästa vecka, går årets första Emeet av stapeln. E-handelskonferensen hålls i Helsingborg för fjärde året i rad, och precis som tidigare år väntas konferensen locka både små och stora e-handelsföretag till Sundets pärla. Men årets skånska Emeet bjuder också på en del nyheter för året.

- Förutom att vi släpper fler biljetter i år så har vi också minskat antalet leverantörer på plats. Det innebär alltså att det som tidigare har varit ett väldigt exklusivt event för just e-handlare nu är både större och ännu mer exklusivt, berättar Sanna Thurdin, eventchef på Ehandel.se.

Annons

"En värdefull mötesplats"

I år gör Resurs Bank en "favorit i repris" och medverkar som huvudpartner till Emeet Helsingborg. Bolaget ser konferensen som ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter med e-handlare.

- Konceptet Emeet är en värdefull mötesplats där vi kan lyssna och ha en nära dialog med e-handlare om aktuella utmaningar och möjligheter. Det är också ett tillfälle att dela med oss av våra insikter från den nära kontakten vi har med våra retail finance-partners. Det kan till exempel handla om hur du som handlare hitta möjligheterna i nya konsumtionstrender och kan göra kundresan smidigare och samtidigt driva konvertering, säger Anders Engstedt, som är Chief Commercial Development på Resurs Bank.

Vilken roll spelar det att eventet är i Helsingborg, där Resurs Bank ju också sitter?

- Vi är en stor arbetsgivare i Helsingborgsregionen och har också vårt huvudkontor här. Därför klappar vårt hjärta lite extra för att delta vid just Emeet Helsingborg. Men framför allt är nordvästra Skåne en dynamisk e-handelsregion, vilket gör det självklart för oss att vara på plats.

Att Helsingborg är en tung e-handelsregion är även något som Sanna Thurdin skriver under på. De senaste åren har hon hon sett hur staden, där vi på Ehandel.se för övrigt också håller till, bli hemstad åt allt fler bolag som är verksamma inom e-handeln.

- Antalet e-handlare blir allt fler och samtidigt ser vi att allt fler traditionella retailbolag blickar mot att sälja online. Helsingborg har etablerat sig som en viktig e-handelsregion, inte minst med tanke på områdets logistiska fördelar, säger hon.

Nyheter i Resurs Checkout

När Resurs Bank medverkade vid förra årets Emeet Helsingborg hade företaget nyligen lanserat sin checkout, som riktar sig särskilt till företag som bedriver handel i flera kanaler. Sedan dess har kassan utökats med en satsning på Click & Collect.

- Denna gör det möjligt för en producent, leverantör, franchisegrupp eller grupperingar av enskilda handlare att snabbt och enkelt erbjuda en central e-handelskassa i kombination med lokal hantering av lager och butikskassa. Crescent och Monark, med tillsammans cirka 50 fristående butiker, är några av de partners som har valt denna lösning, säger Anders Engstedt.

Annons

Vad har ni annars på gång i e-handelsväg just nu?

- Vår senaste nyhet är en push-funktion i Resurs Checkout, som gör att butikskunder som vill avvakta sitt köpbeslut enkelt kan avsluta sitt köp på hemmaplan via Resurs Checkout.

"Länge leve handeln"

Emeet skiljer sig från många andra e-handelskonferenser på så sätt att det inte finns någon tydlig agenda. Istället har alla deltagare möjlighet att sätta upp sessioner om ämnen de vill diskutera. Även de företag som medverkar som partners till konferensen får möjlighet att hålla i en session.

Vad ska er session handla om?

- Vi kommer att öppna upp med det kanske något provocerande påståendet "E-handeln är död – länge leve handeln!" Här vill vi tillsammans med Emeets besökare skapa en dialog om strategiska vägval som kan vara avgörande för att lyckas som aktör inom handeln framöver, avslutar Anders Engstedt.

Klicka här för mer info om Emeet Helsingborg och för att signa upp dig för eventet. Som vanligt är Emeet gratis för e-handlare.

Annons