Hyresvärdar riskerar att förlora multikanalhandlarna

En ny undersökning visar att nätet står för en allt större del av multikanalhandlarnas försäljning i Storbritannien. Vilket helt klart förändrar spelreglerna, men än så länge har hyresvärdarna inte hängt med i utvecklingen. Något som gör att de kan förlora flera av dem i framtiden.

E-handeln har ökat kraftigt i Storbritannien under de senaste tio åren, en utveckling som den mobila trenden har snabbat upp ytterligare. Det är något som även multikanalhandlarna fått uppleva och sedan i mars har handlare som säljer både i butik och på Internet, sett hur 5 procent av den totala försäljningen flyttat ut på nätet.

Enligt nya siffror från brittiska IMRG kommer det att fortsätta på den inslagna vägen, och under det fjärde kvartalet kommer nätet att stå för 27 procent av den totala omsättningen för landets multikanalhandlare.

Annons

Tiotusentals tomma lokaler

Undersökningen visar också på hur hyresvärdar gör det svårt för många av Storbritanniens butikssäljare genom att ignorera den genomgripande omvandling som sker i handeln just nu.

Enligt IMRG är det många handlare, som redan har mer än en fjärdedel av sin försäljning utanför sina fysiska butiker, som inte längre accepterar samma kostnader och kontraktslängder som när all deras försäljning skedde i butik.

– 10 000 butikslokaler har stått tomma i över tre år, och tiotusentals fler är i riskzonen eftersom deras kostnader stiger och produktiviteten faller. Vi jobbar aktivt med denna frågan genom att använda vår plats i regeringens Digital High Street Advisory Board för att föreslå nya möjligheter och skapa en ny värdemodell för multikanal för alla berörda parter, säger James Roper, ordförande och grundare av IMRG.

 

Källa: Press

Annons