I Malmö skall E-handeln växa med resor och spel

Sveriges oscarsgala för e-handlare expanderar i år till metropolen Malmö. Den nya destinationen bjuder på ett större internationellt fokus och en större bredd bland talarna. Nu har arrangörerna avslöjat delar av innehållet och det ser spännande ut.

Nordic eCommerce Knowledge skickade idag ut ett nyhetbrev med delar av innehållet till kommande e-handelskonferensen NES 2014 i Malmö. Förutom intressanta talare och innehåll skall konferensen koppla ihop rese-, spel- och e-handelsbranschen som förstås har en del gemensamt.

Resebranschen var tidiga med e-handel och de ska lära oss nätbutiker om hur man jobbar i hög konkurrens och prispress. Spelindustrin sägs kunna lära e-handlare en del om marknadsföring, en punkt som är mycket stor när man skall lansera ett spel. De måste ofta ha ett globalt fokus ifrån dag ett. Spelbranschen sägs även kunna bidra med en hel del kunskap om negativ feedback på webben och hur man hanterar detta.

Annons

Talarna i Malmö skall inte bara komma ifrån dessa nya branscher. Vi ska även få möta folk ifrån Japan, Indien och Kina.

– I år har vi vår bästa agenda någonsin! Att vi har lyckats att få en sådan bredd på talare och besökare är en stor framgång för vår organisation. Vi är otroligt glada och peppade internt inför den här konferensen. Ett kvitto på att det är en bra talarlista är också att vi har kontakt med runt 100 utländska företag som vill vara med på olika sätt för att de har sett agendan, säger Sarah Wittbom, VD på Nordic eCommerce Knowledge.

Ska skapa något extraordinärt

Sarah meddelar även att de har en önskelista på talare ifrån nordiska e-handelsverksamheter som är svårövertalade att vara med på konferenser. Två av dess skall de nu ha lyckats få med på tåget. Hermann Haraldsson ifrån Boozt är den ene och den andre skall avslöjas om en månad.

– Vi är också glada att så många aktörer från Skåne har engagerat sig för att stötta oss. Medverkan från Invest in Skåne, Region Skåne och Malmö Stad gör det möjligt för oss att skapa något extraordinärt. Malmö Citysamverkan kommer att jobba på att fysiska butiker deltar på konferensen för att sedan kunna starta e-handel. Vi har också liknande samarbeten med organisationer i Växjö och Helsingborg. Spännande!, säger Sarah Wittbom.

Några av årets talare är Dan Vávra från Warhorse Studios, Jan Höjman från Tailor Store, Praveen Sinha från Jabong, Vitaly Friedman från Smashing Magazine, Christina Ericsson från SAS. Fler talare finner ni på Nordic eCommerce Summits hemsida. Konferensen i Malmö tar plats den 5-6 november.

Annons