I dag: IKEA hoppar på Instabox e-handelsleveranser

"Finns ett behov i storstäderna".

IKEA har på senare tid gjort flera satsningar på nya former av e-handelsleverans, som till exempel egna paketskåp där kunderna kan hämta ut sina varor.

Nu väljer möbeljätten att inleda ett samarbete med Instabox. Det innebär att kunderna kan hämta upp sina e-handelsbeställningar i något av Instabox 70 paketskåp i Stockholmstrakten. Satsningen går live i dag, den 31 oktober.

Annons

- Våra kunder ska kunna handla var, hur och när de vill. Ibland vill man åka till varuhusen, ibland handla online – ta med själv eller få det hemlevererat. Och nu testar vi möjligheten att hämta IKEA-paket hos Instabox, säger Freddy Johansson, utvecklingsansvarig i Stockholm hos IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Endast mindre varor

Instabox skåp kommer av förklarliga skäl inte att kunna användas till alla IKEA-produkter, utan upplägget är främst aktuellt vid köp av mindre föremål som köksartiklar och dekoration.

Hur lång leveranstiden blir beror på vilket skåp kunden väljer.

- Vi har sett att det finns ett behov i storstäderna av att ha fler valmöjligheter för våra kunder när de handlar online och nu ger vi våra Stockholmskunder chansen att hämta ut sina varor på fler platser och i många fall även under en längre tid på dygnet, beroende på var Instaboxs skåp är utplacerade, säger Freddy Johansson.

Kan spridas till fler städer

IKEA:s samarbete med Instabox utgör till en början ett test, men om det faller väl ut kommer upplägget att spridas till andra platser i Sverige där Instabox skåp finns utställda.

- IKEA är ledande inom heminredning och är kända för sina smarta lösningar i vardagen. Vi är stolta över att få vara en del av deras e-handelssatsning, där vi tillsammans hoppas kunna bli ännu en smart lösning för folks vardag, säger Alexis Priftis, vd på Instabox.

Annons