Namngivningceremoni för E-CITY i Ängelholm

Den första etappen av Ängelholms nya e-handelskluster har nu kommit en bit på vägen. I dag firades bygget med en namngivningsceremoni och Ehandel.se var självklart på plats.

Det nya e-handelsklustret i Norra Varalöv i Ängelholms kommun, börjar nu synas ordentligt från motorvägen E6:an som går precis i närheten. I dag fick klustret sitt namn, E-CITY Engelholm, vilket firades med en ceremoni på plats i det som hittills byggts upp av lagret.

- Jag känner mig delaktig och lycklig. Det är mycket trivsamt. Det finns många som varit viktiga i det här som kanske inte alltid syns så mycket och jag är glad att de har varit här nu och tagit del av detta. Man kan inte göra en sådan här sak själv utan man måste ha många kompetenser, säger Göran Månsson, som är affärsutvecklare på Catena Fastigheter, som håller i projektet.

Annons

Den första lagerlokalen, som är den minsta av de tre, har en yta på 14 500 kvadratmeter

"Vi kommer att förändra mycket"

Totalt ska tre lagerbyggnader ingå i E-CITY Engelholm. Den som har påbörjats har en yta på 14 500 kvadratmeter, och de två andra kommer att ha ytor på 43 500 kvadratmeter respektive cirka 20 000 kvadratmeter. Det finns redan avtal med e-handelsföretag som ska hyra en del av platsen.

Ett av dem är med Boozt, som kommer att få en yta på 43 500 kvadratmeter i Ängelholm. Det ska även finnas ett avtal med företaget Etaility som på sikt planerar att ha 50-60 webbsajter i klustret.

En bild på det färdiga klustret avtäcktes - sen var ceremonin över

- Jag tror att vi kommer att förändra mycket och hjälpa e-handeln att växa snabbare och bättre eftersom den här klustertanken ju i mångt och mycket går ut på att vi reducerar kostnaderna för de som håller på att växa. Det kan vara svårt att växa på egen hand och då vill vi hjälpa till, säger Göran Månsson.

På plats vid dagens namngivningsceremoni fanns förutom Göran Månsson och andra personer som är involverade i projektet ett femtiotal inbjudna gäster. Tal hölls bland annat av Andreas Jarud, VD för Ängelholms näringsliv, och Hans Wallmark (M), riksdagsledamot och tidigare kommunstyrelseordförande i Ängelholm. Han tyckte förstås att e-handlare gör klokt i att etablera sig i de nya lokalerna.

Hans Wallmark (M), riksdagsledamot

- Det är ett oerhört bra läge. Ängelholm är ett logistiskt center och har varit det i decennier, så att man kopplar det till e-handel är helt logiskt. Det är nära till både E6:an och E4:an, samt till järnvägen och det finns goda flygförbindelser till Stockholm, så det är ett idealiskt läge, motiverar han.

Annons

Hoppas på arbetstillfällen åt regionen

Hans Wallmark menar att E-CITY Engelholm kommer att få stor betydelse inte bara för Ängelholm utan även för resten av nordvästra Skåne, inte minst när det kommer till de nya arbetstillfällen man hoppas att bygget ska skapa.

Göran Månsson var glad att så många av de som är involverade i E-CITY Engelholm var på plats vid dagens ceremoni

- För ett par tre dagar sedan kom beskedet att Findus skulle avveckla verksamheten i Bjuv. Vi vet att det förloras arbetstillfällen och då är det bra att det också finns ett inflöde av arbetstillfällen. Det kommer det att finnas med den verksamhet som ska bedrivas här.

Den första av lagerbyggnaderna ska vara klar i november. Byggnaden där Boozt ska ha sina 43 500 kvadratmeter ska vara klar i mars 2017, och den sista lagerlokalen beräknas dröja ett par år till.

Den första lageretappen ska vara klar i höst

Annons