I dag: Sportamore live på första marknaden utanför Norden

Lansering en månad tidigare än beräknat.

Med förhoppningen att bolaget skulle bli mindre sårbart för "skiftande väder" valde Sportamore i vintras att ta sin verksamhet utanför Norden. I februari meddelade företaget att planen var att gå in i Frankrike senare i år.

LÄS ÄVEN: Sportamore tar klivet utanför Norden - här är nästa land

Annons
Annons

Tanken var att den franska satsningen skulle bli verklighet under det andra halvåret 2019, men nu står det klart att lanseringen har tidigarelagts. Sportamore.fr är öppen för beställningar från och med i dag.

- Starten sker en månad tidigare än planerat och till en kostnad som understiger en miljon kronor, skriver Sportamore i ett pressmeddelande.

"Förberedelserna har gått snabbt"

Enligt Sportamore är den geografiska expansionen ett resultat av att bolaget har investerat i att automatisera sin logistik, något som har lett till vad företaget beskriver som "minimala uppstartskostnader".

- Förberedelsearbetet med översättning och anpassningar av system har gått snabbt och visar på den skalbara infrastruktur Sportamore skapat. Vi ser nu fram mot att möta våra blivande franska kunder med samma shoppingupplevelse som vi sedan tidigare vant de nordiska marknaderna vid, säger Sportamores vd Johan Ryding i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Sportamore missade miljarden men ökade med 25 procent

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!