ICA Gruppen gasar på online – 179 butiker nu e-handlare

Dagligvarujätten Icas ägarbolag kan se tillbaka på ett starkt andra kvartal och nu fortsätter online-satsningarna.

ICA Gruppen har släppt sin rapport för det andra kvartalet och kan under perioden visa upp en omsättning på 26,2 miljarder kronor. En ökning med 2,7 procent jämfört med i fjol, 25,5 miljarder kronor.

Samtidigt redovisar bolaget ett resultat före skatt på strax över 1 miljard kronor. Att jämföra med vinsten på 961 miljoner kronor motsvarande period 2015.

Annons

– Även detta kvartal visar på en god utveckling för ICA Gruppen. Alla delar av koncernen förbättrar resultatet med undantag för ICA Banken. Speciellt positivt var att vi tog marknadsandelar och att ICA-butikerna i Sverige återigen har haft några månader med riktigt bra försäljningsutveckling, säger ICA Gruppens VD, Per Strömberg.

Vill se mer Hjärta på nätet

Under kvartalet valde Ica Gruppen att avyttra e-handelsbolaget InkClub. Köpeskillingen var 322 miljoner kronor och innebar en reaförlust på cirka 30 miljoner som redovisas som engångspost i kvartalet.

Samtidigt meddelar Ica Gruppen att e-handelssatsningarna fortsätter på andra håll. Under andra halvan av 2016 kommer Apotek Hjärtat, som i slutet av 2015 fick en ny e-handelschef i Christina Ericsson, att öka sitt fokus på nätet.

Man konstaterar även att försäljningen fortsätter att öka i online-kanalen för dagligvarujätten Ica. Under första halvåret har fokus legat på att förbättra prestanda på online-plattformen och vid periodens slut var 179 ICA-butiker aktiva med online-försäljning.

Annons