ICA:s marknadsdirektör lämnar efter knappt ett år

"Rollen överensstämmer inte längre".

Gunilla Asker har varit marknadsdirektör på ICA Sverige sedan augusti förra året. Men nu meddelar Gunilla att hon väljer att lämna sin roll, och företaget.

– Jag har trivts mycket bra på Ica, inte minst med medarbetare, kolleger och handlare. Under mitt år på Ica har jag haft förmånen att jobba med Icas omfattande förändringsarbete, det som kommer att utveckla Ica mycket framgångsrikt. I detta arbete har jag också medverkat till att utveckla och förändra marknadsdirektörsrollen, på ett sätt som är det bästa för Ica, säger Gunilla Asker i ett pressmeddelande och tillägger: 

Annons

– Samtidigt har jag, i samråd med Anders Svensson, nu konstaterat att rollen inte längre överensstämmer lika tydligt med min profil som tidigare.

Anders Svensson som är vd för Ica Sverige tycker det är tråkigt:

– Det är tråkigt att Gunilla Asker slutar på Ica. Jag hade sett fram emot att jobba tillsammans med henne de kommande åren och beklagar att så inte blir fallet. Gunilla har bland annat bidragit med sin stora erfarenhet och givit oss många nya insikter i samband med det förändringsarbete som vi nu genomför. Jag önskar henne lycka till framöver.

Under de kommande veckorna ska Gunilla lämna över till Josefin Lundmark, som är chef varumärke och media, och till Joakim Bengtsson, chef marknadskommunikation. De ska sedan tillsammans dela på ansvaret ör marknadsfunktionen tills en ny marknadsdirektör tillsätts. 

– Efter att ha säkrat en bra överlämning kommer jag i september att ägna mig åt att planera mitt nästa steg, säger Gunilla.

Annons