IKEA: ”Virtual reality kommer bli integrerad del av våra liv”

Den svenska möbeljätten vill göra det möjligt för kunderna att möblera sitt hem innan de trycker på köpknappen.

Allt fler e-handlare tittar på möjligheterna med att använda sig av virtual reality för förhöja köpupplevelsen på nätet. Alibaba har inrättat ett nytt forskningslabb, vid namn GnomeMagic Lab, som ska arbeta med att ta fram virtual reality-relaterade produkter och tjänster.

Brittiska Asos jobbar på liknande lösningar och nu avslöjar Ikea att även de planerar att använda sig av tekniken. Den svenska möbeljätten har i dagarna släppt en app som gör det möjligt att kliva in i ett virtuellt Ikea-kök av verklig storlek.

Annons

I dagsläget finns det tre olika stilar av kök inlagda i appen och väl på plats är det möjligt att ändra utseendet på köket. Bland annat genom att byta färg eller stil på köksluckor och skåp.

Kommer att bli en viktig del i framtiden

Appen, som fortfarande befinner sig i ett test-stadie har Ikea tagit fram tillsammans med det franska företaget Allegorithmic där man använt sig av spelmotorn Unreal Engine 4 utvecklad av Epic Games.

Förutom appen, som finns tillgänglig till och med augusti 2016 via spelplattformen Steam, så krävs det även ett HTC Vive Headset för att använda tjänsten.

– Virtual reality utvecklas snabbt och inom fem till tio år kommer det att bli en integrerad del av människors liv. Vi ser att virtual reality kommer att spela en viktig roll i framtiden för våra kunder. I framtiden kan det bli möjligt för kunder att prova en mängd olika möbler innan de köper dem, säger Jesper Brodin, VD för Ikea Sweden.

Annons