IKEA e-handelssatsar med nytt lager i Arlandastad

Ska leverera varor till alla kunder i Stockholmsområdet.

För att möta trycket från den växande e-handeln ska IKEA öppna ett nytt lager i e-handelstäta Arlandastad några mil norr om Stockholm, där bland annat Lekmers lager också ligger. Det nya lagret ska serva IKEA:s alla e-handelskunder i huvudstaden.

I ett pressmeddelande beskriver möbeljätten det nya lagret som en “nyckel för att öka servicegraden” och bolaget förväntar sig att det både ska kunna korta ned ledtiderna för leveranser i Stockholmstrakten, samt göra det möjligt att ange mer exakta leveranstider för köp i företagets e-handel.

Annons

– När andra levererar soffor på veckor vill vi göra det på dagar, när kunden vill och har möjlighet att ta emot. En smart distribution är en grundförutsättning när vi utvecklar framtidens kundmöten, och vi bygger en konkurrensfördel genom att finnas tillgängliga i de många människornas vardag - i alla kanaler. Framtidens kundmöte ställer höga krav på våra distributionsflöden, och därför gör vi nu en satsning för att säkra logistiken, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager på IKEA Sverige, i pressmeddelandet.

Bring tar hand om driften

IKEA har knutit ett avtal med Bring som ska stå för driften av det nya lagret under åtminstone fem års tid. Logistikleverantören väntas nyanställa cirka 90 personer till ändamålet.

- Bring har visat en tydlig förståelse för IKEAs affärsbehov och logistikverksamhet. Att signera ett avtal är en mycket viktig milstolpe, och projektgruppen kommer nu tillsammans med Bring att fortsätta förberedelserna för att öppna den nya enheten, kommenterar Mikael Redin, VD för IKEA Svenska AB.

IKEA:s lageretablering i Arlandastad ska stå klar i september i år, och kommer då att ta över distributionen till Stockholmsområdet från IKEA:s central i Torsvik utanför Jönköping. 

Annons