IKEA nappar på MasterCards digitala plånbokstjänst

I juni blir det möjligt för svenska Ikea-kunder att betala med kortjättens betalningslösning MasterPass när de handlar på nätet.

I slutet av november 2015 kunde Ehandel.se avslöja att MasterPass rullats ut i Sverige. Mastercards betallösning som ska göra kortbetalningar på nätet enklare då kunden inte behöver knappa in sina kort- och adressuppgifter varje gång det är dags att betala.

Istället sparas kundernas uppgifter i Mastercards system och de kan sedan välja vilket kort pengarna ska dras från vid ett köp som verifieras via bank-ID.

Annons

Flera e-handelsleverantörer var snabba på bollen och kort efter lanseringen anslöt sig även Consortio Fashion Group, som bland annat står bakom Halens, Cellbes och Bubbleroom. Nu har MasterPass knutit till sig en riktig jätte i Ikea.

Accepteras av fler än 270 000 handlare

Mastercard har sedan lanseringen landat ett antal stora kunder internationellt, däribland Walmart, och MasterPass finns i dagsläget i 29 länder och accepteras av fler än 270 000 handlare.

I juni blir det även möjligt för svenska Ikea-kunder att betala med Mastercards betalningslösning på nätet.

– För Ikea är det viktigt att hela köpprocessen, från att våra kunder tittar på och väljer sina varor till att de genomför sitt köp, är smidig. Med MasterPass kan vi erbjuda en betalningsfunktion som är både trygg och enkel, säger Mathias Wennergren, chef för betalningar på Ikea Sverige.

Annons