IKEA testar ny Ehandelsplattform i Norge

IKEA väljer Norge som sin pilotmarknad att testa en ny ehandelsplattform. Idag finns ingen ehandel på norska sajten och högt internetanvändande kombinerat med orörd marknad innebär därför att det blir en bra marknad för test.

För fem år sedan gick IKEA i Norge ut med information om deras stundande ehandel. Nu verkar det äntligen bli norrmännens verklighet. De sex varuhusen täcker ungefär 60% av befolkningen så näthandel är efterfrågat i vårt grannland. Tonläget har emellanåt varit högt i bland annat Nord-Norge om frånvaron av varuhus - nu hoppas man lösa en del av den kritiken med näthandel.

Om allt faller väl ut börjar utrullning i resten av IKEAs ehandelsmarknader där bland annat Sverige ingår. Lanseringen är tänkt att ske redan i vinter men när den når Sverige sägs det inget om.

Annons
Annons

En kontakt på IKEA som ehandel.se har pratat med säger dock något kryptiskt att det inte finns något projektdatum satt ännu. Det borde innebära att den svenska lösningen dröjer minst ett år till. Inte heller kan vi bekräfta om det är en extern plattform eller om lösningen skall tas fram internt. Dock har IKEA sedan en tid tillbaka policyn att använda befintliga plattformar och inte ta fram eget i samma utsträckning som förut.

Värt att notera är att Ikanobank valde så sent som förra året Sitecore som plattform.

 

Källa: dinside

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!