IKEA uppmärksammar sina festtillbehör med nätbröllop

Sugen på att gifta dig men tycker att det känns lite tråkigt att göra det i kyrkan, en slottsruin eller i en luftballong. Varför inte göra det på nätet. Med hjälp av IKEA och sajten Bröllop online kan man nu gifta sig i vackra miljöer, online.

Idag lanserar IKEA Bröllop Online, en sajt där svenska folket kan gifta sig på nätet. Enligt Ikea är tjänsten framtagen med tanke på giftassugna människor bosatta utomlands, men också för de med släkt och vänner långt borta.

Paren kan välja mellan fyra vigselmiljöer och fyra festmiljöer där gäster kan samlas och följa bröllopet i realtid. Vigseln blir bindande om man följer Skatteverkets regler och om vigselförrättare, brudpar och två vittnen befinner sig på samma fysiska plats.

Annons
Annons

– På IKEA vill vi att alla ska kunna fira kärleken till sin partner tillsammans med släkt och vänner, även de som befinner sig långt borta. Med vår sajt kan man ställa till med bröllop i en fantastisk miljö utan att det behöver kosta allt för mycket, säger Maria Granath, kommunikationsansvarig på IKEA Sverige.

Kan vara på skoj

Men sajten är inte bara till för de som vill gifta sig och tjänsten kan användas utan att ha ett juridiskt bindande bröllop, till exempel om ett par vill förnya sina äktenskapsförord. Tanken är också att den ska fungera som inspiration för den kommande festsäsongen, samt som en kul grej.

På sajten kan man läsa att om man inte skickat in en hindersprövning till Skatteverket, inte använder en certifierad vigselförrättare eller inte har två vittnen så är äktenskapet inte juridiskt bindande. Så om du vigs av en kompis på Bröllop Online gifter du dig inte på riktigt.

– Med Bröllop online vill vi inspirera till nya sätt att gifta sig men också ge idéer till andra stora och små fester, säger Maria Granath.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!