IKEA:s Sverige-chef lämnar – hon tar över jobbet

Lämnar chefsposten i Nederländerna.

Håkan Svedman, landschef för IKEA Sverige, har efter totalt 25 år inom företaget och sex år som landschef beslutat att lämna sitt uppdrag. Han kommer att efterträdas av Lena Herder, som för närvarande är landschef för IKEA i Nederländerna.

Hon har även haft ledande roller hos IKEA i Finland, samt i Malmö och Linköping.

Annons
Annons

- Jag är fylld av energi och ödmjuk över förtroendet jag fått. Att tillsammans med alla IKEA-medarbetare i Sverige få leda och bygga vidare på IKEAs succé i mitt eget hemland efter nästan tio år utomlands känns helt fantastiskt. Tillsammans kommer vi fortsätta bygga ett starkt IKEA som möter kunderna när, var och hur de önskar, säger Lena Herder i ett pressmeddelande.

"Kommer att ha mycket att bidra med"

Vad Håkan Svedman ska göra istället är ännu skrivet i stjärnorna.

- Efter en tids övervägande har jag nu bestämt mig för att det är dags att lämna över uppdraget att leda IKEA Sverige. Jag kommer att fortsätta min resa utanför IKEA, vad det blir har jag ännu inte landat i, säger han i en kommentar.

IKEA:s avgående landschef hyllas av koncernen för att ha tagit företaget igenom en förändringsresa som har resulterat i bättre tillgänglighet och högt förtroende.

- Håkan har gjort ett fantastiskt arbete och bidragit starkt till IKEA:s framgång och tillväxt i Sverige. Jag välkomnar Lena tillbaka till IKEA Sverige och är övertygad att Lena med sitt ledarskap kommer att ha mycket att bidra med när IKEA nu fortsätter sin framgångsresa mot kommande 75 år, säger Tolga Öncü, retailchef för Ingka-koncernen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!