IKEA:s hemleveranser blir helt fossilfria i huvudstaden

Elbilstestet är också över.

IKEA har tidigare berättat om sitt mål att endast använda fordon med nollutsläpp innan år 2025. Målet är dock mer av ett löfte och ska gälla företagets samtliga 30 marknader. Storstäderna verkar vara första steget och nu börjar man ta tag i Stockholm.

LÄS ÄVEN: IKEA vill ha elbilsleveranser i fem världsstäder

Annons
Annons

Under hösten ska man ha genomfört ett test med eldrivna hemleveranser i Stockholm och detta ska nu ligga till grund för vad man kan göra i Sverige för att nolla utsläppen.

- Testet är nu avslutat och kommer att utvärderas tillsammans med vår transportleverantör. Det kommer förhoppningsvis ge oss en bra fingervisning på vad som behövs för att vi ska nå våra mål om hemleveranser med nollutsläpp i Sverige senast 2025, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA, i ett pressmeddelande.

"Ett steg på vår resa"

Möbeljätten står dock inte stilla i väntan på denna utvärdering utan meddelar idag att hemleveranserna i huvudstaden blir fossilfria i nästa vecka. Från och med 13 december kommer samtliga av IKEA:s hemleveranser i Stockholm att levereras med HVO100 och Biogas100.

- HVO100 och Biogas100 är två mycket bra alternativ i syfte att minska klimatutsläppen från transportsektorn redan idag. Milstolpen vi nu passerar är ett steg på vår resa mot att senast år 2025 ha nollutsläpp i hela Sverige för hemleveranser samt egna företagsbilar, säger Jonas Carlehed.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!