Icas vd blir ny ordförande för Svensk Handel

Rotation i flera handels-toppar.

En rotation sker just nu i den svenska näringslivstoppen. Efter att nyligen på bästa sändningstid ha ifrågasatt vad han får för sina skattepengar, meddelade Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling i dagarna att han lämnar sin post. Tillträder den gör istället Fredrik Persson, i dagsläget ordförande för Svensk Handel. Detta i sin tur innebär förstås att Perssons post också blir ledig. Nu står det klart att den som tar över efter honom blir Anders Svensson, som är vd för Ica Sverige samt vice vd för Ica Gruppen, två roller som han också kommer att ha kvar även under sitt ordförandeskap i Svensk Handel.

Tidigare vice vd

Men Anders Svensson är inte ny i Svensk Handels organisation, utan har tidigare varit organisationens vice ordförande. Han sitter också i Svenskt Näringslivs styrelse, där han nu alltså får fortsatt sällskap av Fredrik Persson.

Annons

- Handeln är en betydelsefull näring som varje dag skapar jobb, tillväxt och skatteintäkter till den svenska ekonomin. Svensk Handel har ett viktigt jobb att göra, inte minst med tanke på att vi snart går in i ett valår. Om svenska handelsföretag ska fortsätta att vara konkurrenskraftiga, krävs bland annat att vi förmår att skapa trygga och säkra butiksmiljöer, säger Anders Svensson i ett pressmeddelande.

Tillträder omgående

Posten som Svensk Handels ordförande tar Anders Svensson nu över omgående, då Fredrik Persson redan igår valdes till nästa ordförande i Svenskt Näringsliv. Bägge utnämningarna gäller fram till och med nästa ordinarie stämmor, som båda infaller i maj 2018.

Annons