Indiska Quikr blir nästa E-handlare i miljardklubben

Quikr, ledande inom webbaserade radannonser i Indien, får återigen lite extra pengar i kassan. Närmare bestämt 150 miljoner dollar i en ny investeringsrunda där bland annat svenska Kinnevik ska delta. Något som innebär att den indiska marknadsplatsen kommer att värderas till drygt 1 miljard dollar.

I mars 2014 fick indiska Quikr in 90 miljoner dollar i en investeringsrunda där det svenska investmentbolaget Kinnevik stod för en stor del av summan. Nu, nästan exakt ett år senare är det dags igen.

Den här gången rör det sig om en ännu större summa, nämligen 150 miljoner dollar från redan befintliga investerare som Ebay, Tiger Global och återigen Kinnevik, samt ett antal nya intressenter. Något som även innebär att företaget kommer att värderas till den nätta summan av 1 miljard dollar.

Annons
Annons

Mobila investeringar

Quikr beskrivs som landets svar på amerikanska Craigslist, fast med en indisk twist med allt från bilar, fastigheter, hushållsartiklar samt jobb och olika typer av tjänster listade på sajten. Man har nyligen även lanserat en ny funktion, Quikr NXT.

En meddelandetjänst där säljare och köpare kan chatta och utbyta foton utan att lämna ut sina telefonnummer. De pengar som snart väntas trilla in kommer främst att investeras i Quikrs mobila plattform som redan nu står för drygt 70 procent av inkomsterna.

 

Källor: Times of IndiaForbes

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!