Indiskas e-handelschef slutar – externt ska styra nätbutiken

Vill dubbla omsättningen online.

Indiskas e-handelschef, Anneli Furustad, slutar inom koncernen efter bara knappt ett år på posten. Det bekräftar Indiskas vd Karin Lindahl för Ehandel.se.

Det var i vintras som vi kunde berätta att Indiska åter igen skulle satsa på att få fart på e-handeln och då rekryterade Anneli Furustad som ansvarig för både e-handel och IT.

Annons

LÄS ÄVEN: Indiska e-handelssatsar igen - hon tar över ansvaret

En uppgradering av e-handelssystemet

Men rollen förändrades och nu meddelar Indiska alltså att Furustad har valt att byta jobb.

- Vi har nu valt att separera dessa roller och då Annelis intresse har visat sig ligga mer mot e-com och marknadsföring, så valde hon att hoppa på ett erbjudande när det dök upp. Det är självklart tråkigt, men samtidigt gläder jag mig över att hon har hittat en roll som hon verkligen har gått igång på, skriver Karin Lindahl till redaktionen.

Mer än att Anneli Furustads nya jobb ligger inom området e-handel och marknadsföring, kan Indiska inte säga. Däremot berättar Karin Lindahl att arbetet med e-handeln nu kommer att läggas på en utomstående part.

- Vi har hittat en lösning där vi har ett externt team på plats som fortsätter leda arbetet med e-handel framåt med oförändrad kraft. Mycket kommer att hända i höst där vi närmast är mitt uppe i en uppgradering av e-handelssystemet. 

"Ska dubbla vår omsättning på nätet"

Trots den senaste tidens stora ökningar i e-handeln så har företaget nu ännu högre mål.

- Planen är att vi ska kunna dubbla vår omsättning på nätet, avslutar Karin Lindahl.

Annons
Annons