Inet siktar högt med svensk Counter Strike-stjärna

När nätbutiker inom träning och kosttillskott satsar på MMA-fighters och simmare, kör datorbutiker på elite gejmers. Inet som sedan tidigare samarbetat med Counter strike-stjärnan Zainab Turkie, alias zAAz, fortsätter nu genom att sponsra hela hennes nuvarande lag, Bad Monkey Gaming.

Tidigare har vi berättat om hur Alexander Gustafsson, även känd som "The Mauler" inom MMA-världen, fått ett sponsoravtal med Gymgrossisten. Även Svenskt Kosttillskott inledde vid årsskiftet sponsringsavtal med flera lovande idrottsstjärnor.

Datorhandlaren Inet satsar även de på sponsring, fast inom e-sport. Inet har redan tidigare samarbetat med Counter strike-stjärnan Zainab Turkie, alias zAAz, och nu tar man det ett steg längre och sponsrar hela hennes nuvarande lag, Bad Monkey Gaming.

Annons

Laget består av fem av Europas vassaste e-sporttjejer och nästa Counter Strike-turnering som står för dörren är, CS:GO Ladies på Copenhagen Games, som arrangeras 18-19 april.

– Det är riktigt kul att se e-sport växa och vi vill hjälpa till att lyfta fram bra förebilder, framför allt kvinnliga e-sportare som behöver mer uppmärksamhet, säger Johan Wahlberg, marknadschef för Inet.

Har stora chanser

Bad Monkey Gaming består, förutom av Zainab ”zAAz” Turkie, även utav Julia ”juliano” Kiran, Irene ”iRene” Sanchez, Therese ”lillsan” Petersson och Sonia ”Sonia” Garcia. Prissumman på Copenhagen Games CS:GO Ladies är 3 700 Euro som går till det vinnande laget.

– Nu tävlar jag i ett lag på fem personer och kommer att möta uppemot fjorton andra skickliga lag i Counter Strike: Global Offensive. Vi är fem tjejer bosatta i Sverige, Spanien och Storbritannien och har spelat ihop sedan årsskiftet. Vi kommer att göra allt vi kan för att vinna denna turnering, säger Zainab Turkie.

Och på Inet håller man självklart också tummarna för att tjejerna hamnar högst upp på pallen.

– Det är ett starkt lag som har bra chanser. Eftersom vi tidigare samarbetat med zAAz och följer hennes karriär så kan ett fortsatt sponsorskap av henne eller hela laget vara intressant. Men det får vi prata mer om efter turneringen, säger Johan Wahlberg.



Källa: Press

Annons
Annons