Inets sjätte är startskottet på en aggressiv expansion

Inet ska vara inne i en väldigt expansiv fas och den prisade nätbutiken fokuserar nu på den fysiska handeln.

Datorbutiken och multikanalhandlaren Inet fick nyligen en ny ägare i investeringsbolaget Creades. Den prisade e-handeln som även har flera traditionella butiker gör nu en nysatsning i den fysiska världen.

Det ska vara några år sedan Inet slog upp en ny butik men nu har man satt igång den fysiska expansionen igen.

Annons

Den sjätte butiken öppnades häromveckan med pompa och ståt.

– Redan klockan sju på lördagsmorgonen var det över 100 meter kö och trycket höll i sig både lördagen och söndagen. Rekordmånga 2 233 personer kom till butiken under helgen och tog del av de tusentals varor som vi prissänkt för invigningen, säger Erik Wickman, vd för Inet.

2200 kunder

Som flera andra e-handlare har man valt Barkarby Handelsplats när man nu öppnar sin andra butik i Stockholmsområdet. Ett val man tydligen inte ångrar.

– Vilken mäktig butiksöppning, så mycket bättre än vi kunnat drömma om med över 2 200 kunder som köpte nästan 3 300 produkter. Redan nu efter öppningshelgen ser vi att Barkarby var det rätta stället att etablera oss på. Jag ser verkligen fram emot att följa utvecklingen, säger Erik Wickman.

Det intressanta med denna öppning är att det ska vara starten på en väldigt expansiv fas för företaget. Man planerar ett tredje läge i Stockholm och inom sju år ska det finnas 20 butiker över hela landet. Vilket betyder minst två nya butiker per år framöver.

Annons