Inga raketnoteringar för Kinneviks E-handel

Igår sattes det slutliga priset på Rocket Internets aktie till 42,50 euro. Ett pris som likt Zalando låg i toppen av det tidigare angivna prisintervallet. Aktiemarknaden har dock värderat den tyska e-handelsinkubatorn under detta pris i morgonens handel på Frankfurtbörsen.

Nätbutiken Zalando började handlas på Frankfurtbörsen igår och det blev ingen Alibaba-effekt. Aktien låg i slutet av dagen runt introduktionspriset och analytiker var besvikna.

I morse gick Rocket Internet, Kinneviks andra e-handelstjärna, in på Frankfurtbörsen och det har hittills gått ännu sämre. Aktien har nämligen sjunkit under introduktionspriset och ligger i skrivande stund runt 40-41 euro efter en återhämtning ifrån ännu lägre nivåer.

Annons

Dagens industri skriver att det är en dubbel börsflopp för Kinnevik. Investmentbolaget har satsat stort på Rocket Internet och deras avknoppade bolag Zalando och hade med största sannolikhet hoppats på starkare börsintroduktioner.

Kinnevik dalar på börsen

Svenska Kinnevik skall ha sjunkit närmare 10 procent under gårdagens handel på Stockholmsbörsen och fortsätter idag att dala.

Börsnoteringen av Alibaba sades tidigt kunna ge en positiv effekt på Zalando och Rockets noteringar. Men även om Alibaba steg som en raket och fortfarande ligger långt över introduktionspriset så ser detta inte ut att ha gett någon effekt på e-handelsnoteringarna i Frankfurt.

Allt kan förstås vända och Rocket samt Zalando kan stiga igen. Än så länge verkar dock den kinesiska e-handeln var mycket hetare än det tyska e-handelskonglomeratet. Det kan även vara så att Alibaba är enklare att förstå än Rocket Internet. E-handelsinkubatorn har nämligen en mycket spridd verksamhet. Dagens industri menar på att det är svårt att värdera de 300 dotterbolagen och 66 varumärken som inkuberas hos Rocket Internet.

 

Källa: Press
Foto: Kinnevik

Annons
Annons