InkClub satsar stort på kökets bläckpatroner

Det började med bläck och toner, nu inleds kampen om kapselkaffet. InkClub, en av Sveriges största e-handlare inom förbrukningsvaror, planerar att utmana kaffebranschen på samma sätt som man gjort på marknaden för bläck och toner.

Sedan starten för 14 år sedan har inkClub gått från att sälja bläck till en rad olika produkter. På senare år har dustClub, lightClub och batteryClub flyttat in under samma tak och i våras lanserades en ny sajt som e-handlaren själv beskriver som Nordens största e-handelsvaruhus för förbrukningsvaror.

Därför känns den senaste satsningen inte särskilt långsökt. För vad går det en hel del av i de svenska hemmen, och runt om i våra kontorslandskap, om inte kökets eget bläck. Förutom bland annat bläck, toner, batterier, dammsugarpåsar, kontorsvaror och städartiklar kan man nu även hitta kaffekapslar på sajten.

Annons

– I Sverige dricker vi mycket kaffe, både i hemmet och på kontoret. Och kapselkaffet är en förbrukningsvara som passar perfekt in i vårt koncept. Därför har vi valt att addera kaffe till sortimentet, säger Fredrik Brandt, vd för inkClub.

Fika bör man, annars dör man

InkClub kommer att lagerhålla och sälja kapslar som passar alla välkända märken på marknaden. Dessutom lanserar e-handlaren den egna kapselmaskinen Italico.

– En kapsel kaffe kostar från knappt 4 kronor upp till en tia - bara för en kopp. Med vår fikakultur på arbetsplatserna blir detta en dyr affär för företagen. Vi lanserar nu, vid sidan om vanligt kaffe, ett brett sortiment kapslar som passar till de vanligaste maskinerna till ett pris som är runt 25 procent lägre än märkeskapslarna, säger Fredrik Brandt.

En undersökning gjord bland inkClubs företagskunder visar att fikapausen är en viktig del i vår arbetsvardag. 68 procent fikar minst en gång per dag och 13 procent fikar tre eller fler gånger per dag. Över 75 procent uppger att fikapausen är ganska eller mycket viktigt. En syn man delar på inkClub.

– Vi har gått från att vara ett källarföretag till en e-handelsjätte med en omsättning på cirka 540 miljoner kronor och vår satsning på kaffe är ett viktigt steg i vår framtida utveckling, säger Fredrik Brandt.

 

Källa: Press

Annons

Annons