Inrego slog 300 miljoner – ska utomlands med ny plattform

Blev dags att byta ut egenutvecklad lösning.

Om alla datorer som skrotas i Sverige varje dag staplades ovanpå varandra, hade tornet av gamla datorer blivit högre än världens högsta byggnad - det vill säga en bra bit över 800 meter.

"Intresset ökar månad för månad"

Det hävdar i alla fall e-handelsföretaget Inrego, som har byggt en business av att fräscha upp och ge nytt liv åt använda datorprylar och annan teknik. Företaget har numera 20 år på nacken, men har på senare tid gjort flera framsteg på e-handelsområdet.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlaren som ger din kraschade dator nytt liv

Förra året ska Inrego ha sett till att 240 000 IT-produkter gick till återanvändning. För att växa vidare det här året bestämde sig bolaget för att byta ut sin tidigare plattform mot en ny från Carismar.

- Intresset ökar månad för månad. Vi behövde en e-handelslösning som vi kan växa i, säger Christopher Cameron, digital manager på Inrego, i ett pressmeddelande.

Egenutvecklad lösning fick bytas ut

Inrego omsatte förra året drygt 300 miljoner kronor. Bolagets kunder består huvudsakligen av företag, organisationer och skolor, vilket är en skillnad mot för 20 år sedan - då kundmassan främst bestod av studentkompisar i Lund.

- Tidigare använde vi en egenutvecklad lösning. Det fungerade upp till en viss nivå. Nu behövde vi ett system som vi kunde växa i och som kontinuerligt kunde hållas up-to-date med omvärlden.

Med den nya plattformen på plats ska Inrego ha siktet inställt på att både växa bland privatpersoner och att expandera utomlands.

- Inom tre år finns vi på fler marknader. Det som vi gör tillsammans med Carismar är en satsning som vi aldrig har gjort tidigare och som innebär att vi kan bearbeta fler segment, säger Christopher Cameron.

LÄS ÄVEN: Carismar massrekryterar för att möta e-handelstrycket

Annons

Annons