Internationell E-handelsjätte inför stöd för Bitcoin

Rakuten meddelar, efter en lång uppvaktning där de flera gånger talat varmt om kryptovalutan Bitcoin, att man nu äntligen kommer börja ta emot den på sina marknadsplatser.

Japanska nätjätten Rakuten, som även satsar stort internationellt, kommer att introducera kryptovalutan Bitcoin som betalmetod. Detta meddelar företaget idag.

Till sin hjälp kommer man att använda betalväxeln Bitnet, som Rakuten investerat i. Den första marknaden de rullar ut betalmetoden på är inte Japan utan USA. Efter USA ska Rakutens marknadsplats i Tyskland få Bitcoin, följt av Österrike.

Annons

Många satsar på Bitcoin

Företaget säger att detta kommer att göra Rakuten till ett av världens största företaget att ta emot kryptovalutan. Vilket inte är fel men de är inte heller först då även företag som Dell och Overstock omfamnat den nya betalmetoden.

Ebay sägs även vara sugna på att rulla ut Bitcoin-stöd på sin marknadsplats. PayPals dotterbolag Braintree har även öppnat för Bitcoin-betalningar. Enligt Ehandelsindex är det just nu 37 svenska e-handlare som idag tar emot betalningar i Bitcoin.

Rakutens satsning på Bitcoin verkar dock vara en av de större med planerad utrullning på flera marknader.

- Rakutens uppdrag är att stärka världen genom Internet. Bitcoin stödjer denna vision genom att hjälpa våra handlare bättre konkurrera globalt, men den har också potential att gynna samhället genom att öka säkerheten, integriteten och bekvämlighet gällande finansiella transaktioner. Detta är en av anledningarna till att vi investerat i Bitnet förra året och vi ser fram emot att arbeta med dem på vår amerikanska marknadsplats, säger Yaz Iida, VD för Rakuten USA.

 

På bild: Yaz Iida

Annons