Internets nästa dumma miljonidé är nu här

Bli av med en dollar.

Det är inte första gången som någon försöker att sälja något, utan något riktigt värde, till priset av en dollar. Det första och mest kända tilltaget var The Million Dollar Homepage, som sålde pixlarna i en bild för en dollar stycket. Bilden var givetvis 1000 gånger 1000 pixlar stor och därmed skulle upphovsmakaren dra in en miljon dollar i pixelförsäljning.

Internet dras till konstiga idéer och det slutade med att Alex Tew, som startat The Million Dollar Homepage, sålde pixlarna för mer än en dollar när det bara fanns några kvar.

Annons

App för 1000 dollar

En dollar är förstås inte så mycket pengar och uppphovsmakaren till appen "I Am Rich", som kostade 999 dollar, hade nog kunnat tjäna en hel del pengar om inte Apple stoppat tilltaget. Appen som inte gjorde mer än att visa att köparen är rik nog att lägga några tusen kronor på en app, som inte gör något alls, drog bara in 8 000 dollar. Detta då endast åtta personer laddat ner I Am Rich.

Nu rapporterar The Guardian att nästa försök på området sett dagens ljus. Sidan med den mycket utförliga domänen Howmanypeoplepaidadollartoseehowmanypeoplepaidadollar.com gör precis det den säger. Sajten tar betalt en dollar för att visa upp vilka andra som också betalat en dollar, inget mer.

Suspekt aktivitet

Det kan låta som en dum idé, men enligt The Guardian så ska intresset vara ganska högt. Sajten i fråga ligger nu nere på grund av att för många vill ge upphovsmakaren, vid namn Johan McCubbin, en dollar. Tydligen så ska betalleverantören PayPal även stängt ner hans möjligheter att ta emot en dollar på grund av “suspekt aktivitet” på kontot.

Kanske löser det sig med PayPal, och om inte så får Johan McCubbin hitta en annan betalleverantör som kan acceptera en-dollar-betalningar. Enligt upphovsmakaren så ska det ha kommit in flera förslag om att köpa sajten:

- Jag vet att det finns massor av enkla idéer som kan göra en rik, endast med lite programmeringskunskap. Jag gillar att skapa saker (och pengar). Jag har haft erbjudanden om att sälja sajten till människor från hela världen, men det är min baby! säger Johan McCubbin till The Guardian.

Sedan det började skrivas om McCubbins skapelse i media kan vi även se att hans sajt fått flera kopior som försöker göra samma sak. Johan McCubbin erkänner även till sajten Motherboard att han varit inspirerad av just The Million Dollar Homepage.

Annons