Internetworld prisar Byggmax och MatHem

En dag om året vaknar man upp till att Internetworld publicerat runt 20 nyheter. Då har de ännu en gång rankat sveriges topp 100 sajter och utsett vinnare i en massa olika kategorier. Några av dessa innefattar e-handel där i år Byggmax och MatHem fick ta emot var sitt pris.

I vad som måste vara en monumental uppgift försöker Internetworlds jury rangordna Sveriges Internet-tjänster. I år verkar stort fokus legat vid mobil funktionalitet som mobila sidor och responsiv design.

– Det blir allt svårare att veta var den vanliga sajten slutar och exempelvis den mobila börjar. Därför har vi tittat extra på hur de svenska sajterna arbetat med mobiltjänster, appar och andra digitala initiativ, säger Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld.

Annons

Kanske är det därför Byggmax med en ny responsiv design tar hem förstaplatsen i kategorin E-handel. Juryn motivering lyder:

"Byggmax har en unik nisch som de hanterar väldigt bra på webben. Att sälja byggmaterial till glada amatörer kräver fingertoppskänsla och finess. Och det har den här sajten. Genom att koppla ihop varorna i sortimentet med konkreta exempel på projekt som inspiration och i imponerande utsträckning erbjuda instruktionsmaterial som filmer och beskrivningar blir sajten ett skolexempel på hur alla e-handlare bör jobba."

I kategorin Mat finner vi även e-handeln MatHem högst upp. En nätbutik som vi stött på flera gånger i fjol och som avancerat under hela 2012. Juryn hade följande att säga om MatHem:

"Med Mathems snygga och vassa appar kan vi handla vår mat när vi sitter på bussen, eller fixa helgmaten under det tråkiga jobbmötet. Funktionen att lägga hela recept, kompletta med alla varor och utskrivna instruktioner, direkt i shoppingkassen förenklar vardagen för kunderna. Och vi gillar den nya, smarta widgeten som gör att vi med ett enkelt klick kan lyfta ingredienserna från systersajten Tastelines tusentals recept direkt in i vår shoppingkasse hos Mathem."

Det mobila väger uppenbarligen tungt i detta års Topp100-lista. Under hederspriser finner vi även e-handelsaktörerna Blocket och Tradera. Årets bästa sajt 2012, alltså den som toppade hela listan, blev dock TV4.se.

Annons