Iphonebutiken satsar i Norge – lanserar systersajt

Kan komma att dyka upp i fler nordiska grannläder i framtiden.

Den svenska e-handeln iPhonebutiken.se expanderar västerut. Efter de svenska framgångarna lanserar killarna bakom företaget nu en norsk systersajt - iPhoneHuset.no.

År 2008 gjorde kompanjonerna Kim Johansson och Daniel Andersson slag i saken och köpte domänen iPhonebutiken.se av e-handelsprofilen Dan Nilsson, som för övrigt var den som grundade Ehandel.se.

Annons

Nekade norska kunder

Sedan dess har affärerna gått som tåget och 2015 omsatte Kim Johansson och Daniel Anderssons gemensamma företag Skogstrollen AB över 17 miljoner kronor - varav 90 procent kom från iPhonebutiken.se.

Men när norska kunder tidigare kontaktade iPhonebutiken och ville köpa något, fick de nobben.

- Vi sa att vi tyvärr inte skickar till Norge, berättar Daniel Andersson, delägare i företaget.

Orsaken var att företaget saknade logistiska möjligheter att skicka paket utomlands. Men den norska marknaden lockade ändå.

- Vi verkar ha större utbud än konkurrenterna har där, så vi ville ändå satsa på Norge, säger Daniel Andersson.

Hade en testperiod

Men killarna ville vara säkra på att det skulle fungera att skicka beställda varor från lagret i Kalmar till de norska kunderna och bestämde sig för att ha en “beta-period”, där de testade den norska sajten.

Efter ett par nybörjarmissar som resulterade i några kostsamma returer, har Daniel Andersson nu märkt att det hela trots allt verkar fungera. Utbudet på 8000 artiklar av 300 olika märken finns nu att tillgå även för norska kunder. Och Daniel Andersson tror att företaget i framtiden kan komma att ha en lageravdelning även i Norge.

- Vi tycker det är en intressant idé och har funderat på möjligheter att ha ännu snabbare leveranser och så där. Men vi får se, säger han.

Annons

Kan spridas till fler länder

Lanseringen på den norska marknaden tror han har en stor potential och det kan hända att iPhonebutiken framöver dyker upp i fler nordiska grannländer.

- Vi tror vi har stor potential, det verkar finnas en efterfrågan i Norge. Sen är det såklart lätt att få mersmak och nu när vi har nått ut i ett annat land känns det förstås lättare att på sikt etablera oss i fler länder, säger Daniel Andersson.

Tillsammans har Kim Johansson och Daniel Andersson även flera andra e-butiker som drivs inom ramen för Skogstrollen AB.

Annons