Iprenmannen startskottet för Partykungens egna produkter

Partykungen tar fram egna produkter för att få bättre marginaler och lägre priser för kunderna.

Partykungens senaste projekt är att ta fram egna varianter av företagets mest populära produkter. Första försöket är att lansera ett par pilotglasögon med spegelglas som företaget årligen säljer ett par tusen exemplar av, och inom kort kommer ett par eget framtagna maskeradkostymer att se dagens ljus, bland annat i form av “Iprenmannen” som blev känd genom en TV-reklam.

- Vi tittar helt enkelt på produkter där vi har en stor årlig försäljningvolym och kan gå direkt till fabrik för att få ner priset vilket gör att vi kan hålla en bättre marginal och i slutändan mer attraktiva priser till våra kunder, förklarar Joel Svensson, VD på Partykungen.

Annons

Kräver långsiktig planering

Han berättar att Partykungens egenproduktion kommer att bestå av två delar, varav den ena går ut på att kontakta fabriker för att få bättre inköpspriser på produkter företaget säljer mycket av.

- Vi får då även vår eget varumärke på dem och har möjlighet att sälja dem vidare till andra butiker i ett grossistled, säger Joel Svensson, och fortsätter:

- Den andra delen består av att vi tagit fram helt egna produkter.

Partykungens egentillverkade spegelglasögon

Det är bland de helt egna produkterna som Iprenmannen ingår, och enligt Joel Svensson är några kostymer till på gång för snar lansering.

Hur ska man göra om man vill ta fram en egen produkt?

- Det finns flera olika sätt men vanligtvis letar man upp en tillverkare på någon av de asiatiska sajterna som till exempel Alibaba. Därifrån tar man fram ett provexemplar som skickas med flyg och sedan påbörjar produktionen. Leverans med båt är sedan 8-12 veckor, vilket gör att man får ha lite mer framförhållning i sin planering.

Annons
Annons