Jakt.se öppnar fysisk butik igen – ska nå 100 miljoner

1 april lanseras systersajten Fiske.se.

E-handeln Jakt.se startade 2005 som en renodlad e-handel för utrustning och kläder inom jakt och fiske. Målet var att bli en ledande nätaktör på området.

Växte ur sina egna lokaler

År 2008 öppnade företaget sin första fysiska butik, men affärerna på nätet gick så bra att de bokstavligen växte ur sina egna lokaler.

Annons

- De sista ett och ett halvt åren har vi inte haft någon butik alls för vi fick inte plats i vår gamla lokal längre, säger Anders Hansson, ägare till Jakt.se, till Ehandel.se.

När han insåg att den förra butiken skulle bli för liten försökte han ta tag i saken i egna händer.

- 2014 var jag uppe på kommunen och skrev kontrakt på en tomt där jag ville bygga, men dom ville invänta någon trafikutredning och den skulle hela tiden komma nästa månad och nästa månad och nästa månad. Nu har det gått tre år och det blev ohållbart i längden.

Köket blev ett lager

Lösningen blev att öppna de nya butiken i en befintlig lokal belägen i Birsta handelscenter utanför Sundsvall. Enligt Anders Hansson hade det varit billigare för företaget att bygga på den tomt de redan köpt, men platsbristen gjorde att de till slut inte kunde vänta på kommunens trafikutredning längre.

- Vi har inte ens plats för ett par nya kängor på lagret längre. Kontoret stod i farstun. Vi tog till och med bort köket och satte in lagerhyllor där med, men nu går det inte längre, berättar han.

Startar ny e-handel inom fiske

Den nya butiken kommer att öppna senare i vår och ska redan från början ha ett omnikanalskoncept för att e-handeln ska integreras fullt ut. Dessutom har företaget stora planer på att utöka verksamheten.

För en tid sedan köpte de upp en fysisk butik i Sundsvall som säljer fiskeprylar, med målet att lära sig mer om fiske. Den butiken kommer nu att flytta med till Birsta och den 1 april startar företagets andra e-handel, Fiske.se.

Ska omsätta 100 miljoner år 2020

Expansionen förväntas få affärerna att trivas som fisken i vattnet. De 24 miljoner som företaget omsatte under 2016 ska nu nära på dubblas till 43 miljoner i år. Och lite längre fram är målet ännu högre.

Annons

- Det har varit en jäkla ökning och år 2020 omsätter vi 100 miljoner, säger Anders Hansson.

LÄS MER: David Rönnberg siktar högt i ny vapenaffär

Annons