Japans motsvarighet till Tradera siktar på miljardnotering

Börsnotering på tio miljarder.

Att erbjuda en marknadsplats för begagnade produkter är tydligen mycket hett i Japan. Företaget Mercari, som grundades 2013, sägs nu stå inför en börsnotering som kan passera en miljard dollar.

Mercari liknar Tradera och Ebay, men med ett fokus på mobilen, och har faktiskt expanderat utanför Japan till Ebays hemland, USA, samt till Storbritannien. Planen verkar vara att bli världens största marknadsplats för begagnat.

Annons

Företaget ska redan 2016 ha blivit Japans första tech-startup som uppnått statusen enhörning, det vill säga en värdering på över en miljard dollar. Tidigare i år nådde värderingen 2 miljarder dollar när företaget tog in 47 miljoner dollar att använda till expansionen i USA.

19 juni smäller det

Nu rapporterar flera tidningar att Mercari står inför en börsnotering som skulle kunna dra in så mycket som 1,1 miljarder dollar, eller nära 10 miljarder kronor. Börsnoteringen ska äga rum den 19 juni och kommer att ske på Tokyobörsen.

Om noteringen blir framgångsrik kan bolaget värderas till över tre miljarder dollar, rapporterar Reuters. Pengatillskottet lär förmodligen även betyda att vi kommer att höra mer om Mercari framöver, i takt med att de försöker erövra fler marknader.

Annons