Jätten om sina pakettorn: ”Kunderna älskar dem”

40 procent av befolkningen.

Ehandel.se har tidigare rapporterat att Walmart löste sin Click&Collect med ett besök i Estland. Det estländska företaget Cleveron är expert på paketskåp och erbjuder bland annat ett högt paketorn som de kallar för PackRobot.

LÄS ÄVEN: Handelsjättens Click&Collect löstes med besök i Estland

Annons

Dessa skåp har Walmart installerat i över hundra butiker och nu meddelar företaget att det är dags att öka takten.

Pickuptornen, som Walmart kallar dem, har nämligen visat sig vara en succé för att expediera e-handelsorder i butikerna, enligt företaget.

- Gensvaret har varit överväldigande positivt. Faktum är att mer än en halv miljon order har hämtats genom tornen sedan vi först introducerade dem, skriver Walmart på sin företagsblogg.

I dag finns pickuptornen i nära 200 av Walmarts butiker i USA. Nu när man har bekräftat att de estländska tornen fungerar så är det dock dags att lägga fler av dem i kundvagnen. Walmart har beställt mer än 500 nya pickuptorn och företaget räknar med att ha över 700 stycken i sina butiker innan året är slut.

Ett paketskåp till varje pakettorn

De nya tornen ska även kompletteras med traditionella paketskåp för större varor.

- Våra kunder har varit tydliga: De älskar Pickup Towers. Men de berättade också att de ville hämta större föremål på samma sätt. Därför kommer varje nytt Pickup Tower med Pickup Lockers, vilket gör det lika enkelt att hämta den nya TV:n som att hämta en ny basebollhandske, meddelar Walmart.

När den nya utrullningen av skåp är klar så ska 40 procent av USA:s befolkning ha tillgång till ett pakettorn hos Walmart.

Annons
Annons