Jeff Bezos intervjuas av 60 minutes om Amazon

I går profilerade det välkända nyhetsmagsinet CBS 60 Minutes e-handelsjätten Amazon. Detta i en intervju med dess grundare Jeff Bezos. Dagens snackis inom e-handelsvärlden är förstås tillkännagivandet att Amazon satsar på drönarleveranser, men detta är bara en liten del av intervjun.

Amazons vd, Jeff Bezos, svarar på det mesta i CBS 60 Minutes reportage om e-handeljättens verksamhet. Förutom om de jobbar på en mediabox för din TV, på detta får vi vänta och se.

Det är dock en ganska klar bild som presenteras av nätbutiken. En e-handelsverksamhet som idag, under Cyber Monday, väntas sälja 300 produkter i sekunden världen över.

Annons

Jeff pratar bland annat om deras försök med leverans samma dag och leverans av dagligvaror. Han svarar även på frågan om varför de vill leverera samma dag:

Om vi kan få den här modellen att fungera vore det jättebra. För det utökar sortimentet av produkter som vi kan sälja, säger Jeff Bezos.

"Det kommer fungera"

Och detta är förmodligen även en av anledningarna till att de nu experimenterar med flygande drönare. En leveransmetod som Jeff är övertygad kommer att lyfta:

Det kommer att fungera och det kommer att ske. Och det kommer att vara mycket roligt att följa, säger Jeff Bezos som tror på drönarleveranser inom 4-5 år.

Men drönare är förstås bara en liten del av helheten och allt handlar om att fokusera på kunderna och alltid ha dem i centrum. Är ni intresserade av Amazon och deras strategi bör ni se intervjun nedan, där vi även får titta in hos Amazons kanske snart största verksamhet, och det är inte e-handel.

Annons
Annons