Jeff Bezos löser hundstöld efter mejl från ägaren

Amazon älskar hundar.

CNBC rapporterar om en något annorlunda historia där en affärsman vid namn Richard Guttfield fått sin dvärgschnauzer-valp Wilma stulen i Storbritannien. Det var i samband med en Amazon-leverans, av hundmat, till hans hus som hans hund försvann.

LÄS ÄVEN: PostNord-chaufför misshandlar bilist på motorväg

Annons

Det var först efter att Richard Guttfield mejlat ingen mindre än Amazons grundare, Jeff Bezos, som hunden hittade hem igen.

- Min valp saknades efter en Amazon-leverans och efter ett mejl till Jeff fick vi en fantastisk person som spårade föraren och hittade vår hund och såg till att hon kom hem igen, säger Richard Guttfield till CNBC.

"Chauffören levererar inte längre"

Det låter förstås lite galet att chauffören i fråga skulle ha stulit hunden. Men det verkar faktiskt som att det är det som skett, med tanke på Amazons svar till CNBC. Chauffören ska inte jobba direkt för Amazon utan via underleverantörer.

- Det här är oförlåtligt och återspeglar inte den höga standard vi har för våra leveranspartners. Vi ser allvarligt på denna händelse och den här personen levererar inte längre Amazon-paket, ska e-handlaren ha sagt i ett uttalande.

Att Jeff Bezos skulle gripa in i frågan låter också kanske lite konstigt men då ska man veta att Amazon är ett mycket hundvänligt företag. Hundar tillåts på arbetsplatsen och flera tusen hundar ska "jobba" på Amazon.

Varje gång en länk till Amazons hemsida inte fungerar så visas en av de tusentals hundarna upp, istället för en tråkig felsida. Företaget har även ett långt blogginlägg som förklarar fördelarna med att tillåta hundar på arbetsplatsen. Att Jeff Bezos skulle ta en hundstöld väldigt seriöst är därmed inte alls konstigt.

Annons