Jeff Bezos lurar på en ny version av Fire Phone

Amazons Fire Phone har varit en odiskutabel flopp enligt många tyckare. Företagets VD och grundare, Jeff Bezos, bryr sig inte och flaggar för ytterligare versioner av telefonen. Samtidigt påpekar han att misslyckanden är en viktig pusselbit för framgångsrika företag.

Amazons smartphone lanserades i somras och har så här långt beskrivits som ett misslyckande på flera håll. E-handelsjätten tvingades nyligen även till nedskrivningar på 170 miljoner dollar på grund av Fire Phone.

Men Amazons vd och grundare Jeff Bezos vill inte kalla den för en flopp, åtminstone inte ännu.

Annons
Annons

– Det kommer att ta flera iterationer innan telefonen kan bedömas ordentligt. Fråga mig igen om ytterligare ett antal år, säger Bezos som alltså flaggar för ytterligare versioner av telefonen.

Uppmuntrar risktaganden

Bezos lyfter också fram andra mindre lyckade projekt som lett till något bra i slutändan. Som till exempel tidigare satsningar på auktioner och Zshops, som senare ledde till att Amazon skapade en marknadsplats för tredjepartssäljare och som idag står för 40 procent av Amazons totala intäkter.

Han vill inte heller gå in på vilka misstag som man gjort med sin första version av Fire Phone. Istället understryker han vikten av misslyckanden och att man uppmuntrar risktaganden på Amazon.

– Jag har bokstavligen förlorat miljarder dollar på grund av misslyckanden med Amazon.com. Det är inte roligt, men det spelar heller ingen roll. Företag som inte fortsätter att experimentera, företag som inte omfamnar misslyckande, kommer så småningom att bli desperata och göra en Hail Mary, en riktig chansning i slutet av företagets existens, säger Jeff Bezos.

Källor: FastCo, ReCode

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!