Bezos säljer 1 procent av sitt innehav för $671 miljoner

Amazon har haft en stadig uppgång på börsen den senaste tiden, nu passar grundaren på att casha in en del av sina aktier.

Jeff Bezos, världens fjärde rikaste person, har sålt strax över 1 miljon av sina aktier i Amazon.com, rapporterar affärstidningen Forbes. Något som motsvarar drygt 1 procent av Bezos innehav i e-handelsbolaget som han grundade 1995.

Och med tanke på hur Amazon gått på börsen den senaste tiden fick han för besväret en nätt liten slant. Nämligen 671 miljoner dollar, före skatt. Bezos äger dock fortfarande runt 17 procent av bolaget, något som motsvarar 81,91 miljoner aktier.

Annons

Skänkt aktier till ideella organisationer

Enligt Forbes ska Bezos i samband med affären även ha skänkt 3 141 aktier till en ideell organisation som han valt att hemlighålla, en gåva värd cirka 2 miljoner dollar. Utöver det ska han ha gett bort ytterligare 741 Amazon-aktier, även det under hemliga former.

Detta är inte första gången som Bezos säljer aktier i Amazon, även om det inte händer alltför ofta. I augusti 2015 sålde han 1 miljon aktier och i maj 2010, samt augusti 2009, sålde han strax över 2 miljoner aktier i bolaget vid vardera tillfälle.

Den här gången var det dock aningen mer fördelaktigt att sälja då aktien handlas till ett betydligt högre nu pris än vid tidigare tillfällen.

 

Korrigering: Rubriken har ändrats efter publicering för att visa att det handlar om en procent av grundarens innehav, inte av hela bolaget.

Annons